EPLAN Pro Panel 2.8

Bekijk hier de video over de belangrijkste nieuwigheden in EPLAN Pro Panel, versie 2.8. We laten hierin zien welke dingen nieuw zijn in deze versie, zoals de mogelijkheid om de macrovariant te kunnen kiezen tijdens het wisselen van artikels in een schakelkast of het nieuwe tabblad 'veldidentificatie'.

Platform 2.8 - Pro Panel
 

EPLAN Smart Wiring

In de onderstaande video laten we u de belangrijkste nieuwigheden zien van EPLAN Smart Wiring in versie 2.8. We tonen onder meer de mogelijkheid om het schema van de geselecteerde verbinding weer te geven of de mogelijkheid om een screenshot van het 3D-weergavegebied mee te sturen als opmerking naar de engineering.

Platform 2.8 - Smart Wiring

Onderdelen in een schakelkast vervangen? Geen punt!

14-Part Exchange for Enclousures

Fabrikanten brengen soms veranderingen in hun producten aan, en u wijzigt soms uw projecten. Het kan veel tijd en energie kosten om aan een schakelkast te werken, maar met Versie 2.8 wordt dit een stuk makkelijker. De lay-outnavigator laat u onderdelen uitwisselen zonder de bestaande plaatsing in de oorspronkelijke schakelkast te wissen.

En het is geen enkel probleem als de nieuwe schakelkast diverse macrovarianten gebruikt: selecteer simpelweg één van de varianten voordat u het onderdeel omwisselt (bijv. schakelkast met scharnieren aan de linkerkant van de deur of aan de rechterkant). Na het selecteren van het onderdeel wordt het venster “Macrovariant selecteren” automatisch geopend.

U kunt diverse schakelkastontwerpen in de master data opslaan als varianten van een 3D-macro en indien nodig kunnen deze via een onderdelenwissel in een geplaatste schakelkast vervangen worden. Het is nog nooit zo makkelijk geweest!

Nieuwe geometrie voor het plaatsen van onderdelen

13-Mounting lines and mounting aids
Met montagelijnen kunt u 3D-objecten nu op onderdelen met een vaste lengte plaatsen, op dezelfde manier als op een montagerail. Ze hebben een definieerbare uitlijning die is overgenomen van een oppervlak of door invoer van de draaihoek.

Hierdoor kunt u montagelijnen ook gebruiken om 3D-objecten op hellende vlakken of in niet-loodrechte posities te plaatsen. Het EPLAN Platform biedt de ondersteuning die u nodig hebt. Met de montagelijnen kunt u 3D-objecten in allerlei posities plaatsen, net als bij echte montagerails.

Het scala aan mogelijke geometrieën voor het plaatsen van componenten is dus een stuk groter geworden. Hierdoor komt er wat “lucht” in uw paneellay-out. Een videodemonstratie vindt u hier.