Goed gepland met EPLAN Preplanning

Kruisreferenties kunnen nu op de segmenten van de preplanning-pagina’s getoond worden. Hier zijn corresponderende “tegenhangers” in de detailplanning of de preplanning-pagina’s benodigd. Dit biedt gebruikers veel nieuwe engineeringmogelijkheden met EPLAN Preplanning. Nog een verbetering: u kunt nu de waardesets van plaatshouders bewerken, waardoor segmenttemplates minder moeite zullen kosten. Begin direct met het verlichten van uw workload.

In het onderstaande filmpje ontdekt u de voornaamste nieuwigheden van EPLAN Preplanning versie 2.8.

Platform 2.8 - Preplanning

 

Macro’s voor gebouwautomatisering

EPL_UK_EN_Preplanning_Macros
 

EPLAN Preplanning Professional is ook de perfecte tool voor gebouwautomatisering. Met Versie 2.8 beschikt u over een EPLAN-project met 370 P&ID’s voor gebouwautomatisering, waaronder gerelateerde functielijsten volgens de normen VDI 3814 en DIN EN ISO 16484-3. Architecten, ingenieurs, planbureaus en bouwbedrijven hebben heldere informatie en krachtige tools nodig om de engineering zuinig en efficiënt te maken.

Met EPLAN Preplanning Professional kan gebouwautomatisering binnen alle disciplines op een volledig digitale en geïntegreerde manier gepland worden. Dankzij de verbeterde datasynchronisatie wordt de productiviteit van het planningsproces verhoogd qua tijd, kosten en kwaliteit.

Data van hogere PCT loops in eigenschappenconfiguratie

10-Export with format element PCT loop

Tot nu toe werd het aangegeven “segment” van een bronobject in de eigenschappenconfiguratie gebruikt om gegevens van hogere PCT loops in een geplaatste functie te tonen. Afhankelijk van het niveau waarop de PCT loop zich bevond, moesten er verschillende indices en daarom verschillende eigenschappenconfiguraties gebruikt worden.

Om dit proces makkelijker te maken is het bronobject “PTC loop” toegevoegd in het venster “Eigenschappen selecteren”. Dit is een belangrijke functie waardoor procesautomatisering en I&C engineeringtechnologie in de basisengineering versimpeld worden. Dit maakt het nog eenvoudiger om hoogwaardige systeemdocumentatie aan te maken. U kunt het hier met eigen ogen zien…