EPLAN Platform 2.8

Bekijk hier de video over de belangrijkste nieuwigheden van het EPLAN Platform 2.8, met onder meer de nieuwe licentietechnologie en de nieuwe functies en features van EPLAN Electric P8, EPLAN Pro Panel of EPLAN Preplanning.

Platform 2.8 - Platform
 

EPLAN Cogineer

In de onderstaande video ontdekt u alle nieuwigheden van EPLAN Cogineer in de nieuwe versie 2.8. We bespreken onder andere de volgende topics.

 

  • EPLAN Cogineer Advanced: meervoudig invoeren van typicals tijdens de configuratie
  • EPLAN Cogineer Advanced: XML-interface
  • Nieuwe formule-assistent
Platform 2.8 - Cogineer

 

EPLAN eVIEW

Vanaf versie 2.8 is EPLAN eVIEW de nieuwe naam voor het vroegere EPLAN Store, Share, View. In de onderstaande video laten we u kennismaken met de belangrijkste nieuwigheden van EPLAN eVIEW in versie 2.8. 

Platform 2.8 - eVIEW

Volledig nieuwe interface

 
01-The extended user interface of the EPLAN Platform

Het is een absolute primeur: een EPLAN-gebruikersinterface die klaar is voor 4K, dat wil zeggen compatibel met ultra-HD. Het gaat natuurlijk wat ver om een EPLAN-project te vergelijken met een van de nieuwste actiefilms, maar “actie” is toch zeker gevraagd bij de tijdsdruk die vaak met engineeringsprojecten gepaard gaat. Wat zijn nu de voordelen van de nieuwe interface? U kunt genieten van grafische ondersteuning bij het verplaatsen van vensters, navigators en pagina’s, die u nu ook allemaal in één venster kunt plaatsen. Een andere belangrijke vooruitgang is dat de navigators allemaal als tabbladen kunnen worden getoond, net als projectpagina’s.


Kortom: binnen het EPLAN Platform kunnen vensters nu veel gemakkelijker en duidelijker geordend worden. U kunt vensters die veel schermruimte vereisen (zoals EPLAN Cogineer of EPLAN Data Portal) nu als tabblad in de openstaande projectpagina’s tonen. De Quick Info’s zijn ook uitgebreid. Belangrijke informatie van de Statusbalk wordt onder de knoppen van de taakbalk getoond: alle wezenlijke informatie in één oogopslag.

Uitgebreide filters voor de Page Navigator

 
03-Extended Filter for the Page Navigator

U kunt ook extra navigators tonen, zoals bijvoorbeeld een tweede Page Navigator. Hierdoor kunt u diverse projectfasen tegelijkertijd in de gaten houden, waardoor u altijd een goed overzicht heeft. Bij het filteren van pagina’s kunt u nu ook andere eigenschappen selecteren voor de functies die op deze pagina’s worden weergegeven, zoals branche, weergavetype en definitie van de functie. Wat vindt u van deze vernieuwingen? Wij kijken uit naar uw feedback, die u via het ticketsysteem door kunt geven.

Simultaan formatteren van grafische elementen

07-Formatting Several Graphical Elements Simultaneously
Vaak kunt u aan het tempo merken hoe goed een project werkt. Met Versie 2.8 is het nu mogelijk om meerdere grafische elementen tegelijkertijd te formatteren. Dit levert natuurlijk extra snelheid op, maar het zorgt er ook voor dat alles goed wordt verwerkt en niet handmatig aangepast hoeft te worden. Bent u benieuwd hoe dit werkt? Kijk hier mee met een expert en wordt er daardoor zelf ook één.

Innovatie: meer technologie voor macro’s

Iedereen die de waarde van hergebruik inziet, kan niet om macro’s heen. Steeds meer EPLAN-gebruikers doen hun voordeel op met deze technologie voor een meermalig, gestructureerd gebruik van data. De nieuwe Versie 2.8 kent veel verrassingen, waaronder drie cruciale verbeteringen:
  1. Het selecteren van waardesets bij het invoegen van paginamacro’s met plaatshouders
  2. Het gebruik de Macro Navigator voor schema’s
  3. Plaatshouders in de Macro Navigator

Met plaatshouders kunt u vrijer werken

Vanaf Versie 2.8 zijn de plaatshouders duidelijker gestructureerd. In het tabblad van de actuele taak ziet u alleen de relevante eigenschappen, waardoor het gemakkelijker wordt om de informatie te vinden die u nodig hebt. U ziet ook direct een preview van de plaatshouder. En fouten door verkeerd handmatig intypen behoren tot het verleden dankzij de nieuwe selectiemogelijkheden voor ingevoerde waarden.

 

Integratie staat voorop: EPLAN Fluid

In EPLAN Fluid kunt u vanaf nu speciale overzichtspagina’s aanmaken voor een vereenvoudigde weergave van complexe fluidtechnische functies, waardoor het veel makkelijker wordt om te zien wat de belangrijkste bedieningscomponenten zijn. De mooiste innovatie is dat het functionele overzicht nu alle kruisverwijzingen kan laten zien met hun functies in het fluiddiagram – voor geïntegreerde engineering.