EPLAN-Procescampagne-Landingspagina-002

Your digital transformation with EPLAN

Hoe Spiromatic de stap zette naar een digitaal werkproces


Digitale transformatie is actueler dan ooit. Sinds de coronapandemie kregen we allemaal een grote digitale oefening voorgeschoteld.

Spiromatic, internationaal marktleider in pre-food processing installaties, zette met EPLAN een grootschalige transformatie op. In zes stappen werkten ze samen naar een digitaal werkproces. Hoe Spiromatic dat heeft aangepakt en wat de resultaten zijn van die aanpak, ontdekt u in de serie video’s hieronder.

1

Het beginpunt van een digitaal proces: de business case

Een digitale transformatie van een proces vertrekt vanuit een grondige analyse en voorbereiding. In deze video toont Ludo Dejaeghere, Chief Operation Officer bij Spiromatic, hoe het bedrijf samen met EPLAN van start is gegaan.

2

Het uitstippelen van het implementatieplan: scoping & projectaanpak

Nadat Spiromatic de business case gevalideerd had kon EPLAN starten met de uitrol van het project. Voor de implementatie wordt uitgevoerd stippelt EPLAN echter een traject van A tot Z uit. Bekijk hier hoe dit bij Spiromatic verlopen is.

3

Opzet van de elektrische standaard

De eerste richting digitalisatie werd bij Spiromatic ingevuld door een opzet van een elektrische standaard. Hier legt Thijs de Bock, Electrical Engineer bij Spiromatic, uit waarom dat zo belangrijk was en wat de resultaten zijn.

4

Implementatie van 3D-ontwerp

Na de opzet van de elektrische standaard zette Spiromatic ook de stap richting 3D-ontwerp. In deze video ontdekt u waarom dat zo belangrijk is voor het bedrijf.

5


Koppeling met PTC Windchill

Om nog sneller, beter en efficiënter te kunnen werken wilde Spiromatic absoluut het PLM-systeem koppelen met EPLAN. Deze video toont hoe dit is aangepakt en wat de gevolgen zijn voor de foutenlast.

6

Schema-automatisatie dankzij EPLAN eBUILD

De laatste stap richting digitale transformatie bij Spiromatic bestond uit de opzet van EPLAN eBuild. Dankzij deze oplossing kan Spiromatic voortaan elektrische schema’s in een handomdraai genereren. Bekijk hier hoe dit in z’n werk ging.

Download de whitepaper ‘De 7 cruciale stappen van digitale transformatie’


Hoe zet u de stap naar een gedigitaliseerd proces? Hebt u behoefte aan een concreet actieplan voor digitale transformatie? Ontdek in onze whitepaper ‘De 7 cruciale stappen van digitale transformatie’ hoe u stap voor stap kunt evolueren naar een gedigitaliseerd en tegelijk heel efficiënt werkproces.

Blog

3 veel gemaakte fouten in het engineeringsproces

Een stroef engineeringproces zorgt voor tijdverlies en hoge kosten. In deze blogpost tonen we hoe uw elektrisch design zo efficiënt mogelijk kunnen maken en hoe we dit recent nog deden voor Spiromatic

 

Lees het volledige artikel
Blog

De scope van een project bepalen: deze stappen mogen zeker niet ontbreken

Vooraleer u de digitale transformatie in gang kunt zetten, moet u eerst een concreet plan opstellen. Hier leggen we u in zes stappen duidelijk uit hoe dat in z’n werk gaat zodat uw digitale transformatie een succes kan worden.

Lees het volledige artikel