EPLAN Efficiency Days
iMac-Digitalisatie

Sessie 'EPLAN Platform 2.8'
(Door Marijn Roels, Consultant/Product Marketing Management)

In deze sessie stellen we de nieuwe functies en features van het EPLAN Platform 2.8 aan u voor. Sneller en makkelijker engineeren: dat is de belangrijkste troef van het nieuwe EPLAN Platform 2.8. Dankzij de overzichtelijkere structuur en snellere toegang zorgt het EPLAN Platform 2.8 ervoor dat uw gebruiksgemak toeneemt.

Zo is er een nieuwe grafische gebruikersinterface en makkelijke vervolgmenu’s die voor een beter overzicht zorgen. Ook de macrofunctie is uitgebreid: zo zorgt de nieuwe weergave van macro’s in uw projecten ervoor dat ontwerpers een projectvenster of symboolmacro’s makkelijker en sneller kunnen herkennen. Ook EPLAN Electric P8 heeft een hele resem interessante verbeteringen gekregen. Zo zijn er uitbreidingen voor busgegevens die uw projecten kunnen verrijken met belangrijke informatie. Dit verhoogt de waarde van uw EPLAN-project voor alle verdere stappen binnen het engineeringproces. Denk maar aan data-uitwisseling bij de ontwikkeling van PLC-software.

Tijdens deze sessie stellen we ook EPLAN Cogineer Advanced voor. In EPLAN Cogineer Advanced is het meervoudig invoeren van typicals tijdens de configuratie voortaan mogelijk. De twee werkgebieden binnen EPLAN Cogineer Advanced, Designer en Project Builder, hebben ieder een aparte licentie. Daarnaast bevat EPLAN Cogineer Advanced een XML-interface. Een nieuwe Formule Assistent zal er voortaan voor zorgen dat logische voorwaarden en formules – oftewel de gehele samenhang van gegevens voor een functie of functionele groep – nog eenvoudiger en vooral ook zonder fouten kan worden ingevoerd.

Ook nieuw in het EPLAN Platform 2.8: Store, Share, View. De naam doet het al vermoeden: EPLAN-projecten kunnen voortaan opgeslagen worden in de cloud (Store) en zijn beschikbaar voor alle projectdeelnemers (Share) die het project op ieder ogenblik kunnen raadplegen (View). Er is hiervoor geen installatie nodig. Simpelweg inloggen volstaat om het project te raadplegen, commentaar achter te laten via de redlining functie of de projectstatus aan te passen.

 

Vul hieronder uw gegevens in en bekijk/download de video.