Campagnebeeld-efficiencydays-Landingspagina-v3 Copy-1

Kom naar de EPLAN Efficiency Days 2021

Dinsdag 5 oktober 2021 - Congrescentrum Lamot, Mechelen


Yes, yes, yes! Het is weer zover. Op dinsdag 5 oktober organiseert EPLAN een nieuwe editie van de EPLAN Efficiency Days!

Wat kijken we ernaar uit om u opnieuw te ontmoeten! De Efficiency Days 2021 staat compleet in het teken van Connecting the dots: verbinding maken. Om daar maximaal op te kunnen inspelen, mikken we erop om dit event fysiek te laten plaatsvinden. Deelname aan het evenement is kosteloos.

Uiteraard is dit onder voorbehoud. We houden nauwgezet de veiligheidsmaatregelen rond de coronapandemie in de gaten. Maar nu de vaccinatiecampagne stilaan onder stoom komt, zijn we hoopvol dat we het evenement fysiek kunnen laten plaatsvinden. Uiteraard is er een alternatief voor wanneer we het aantal deelnemers zouden moeten beperken.

In de onderstaande video krijgt u een impressie van hoe het er aan toe ging tijdens de vorige editie. 

Aftermovie EPLAN Efficiency Days Londerzeel-1

 

EPLAN Efficiency Days 2021

Wat mag u die dag verwachten?

Zoals u hierboven al kon lezen staat het hele event in het teken van verbinding. Denk maar aan het verbinden van de verschillende fases binnen het bedrijfsproces: van de conceptfase over de engineeringsfase, de productiefase tot de indienststelling. Tijdens de EPLAN Efficiency Days laten we zien hoe onze klanten hun afdelingen met elkaar kunnen verbinden. Dat doen we aan de hand van productsessies, praktijkcases en een rondetafelgesprek.

Naast het plenaire gedeelte bestaat de EPLAN Efficiency Days uit verschillende breakoutsessies die u op maat kunt samenstellen. De topics hiervoor stelde EPLAN met haar klanten samen. U kunt zo uw eigen programma samenstellen, passend bij uw behoeftes. Daarnaast stellen we ook het nieuwe EPLAN Platform 2022 uitgebreid aan u voor.

We willen onze klanten ook nog meer verbinden met digitalisering. “De digitalisering van onze samenleving is onomkeerbaar”, roept ondernemer Peter Hinssen al vele jaren. Die uitspraak is sinds vorig jaar nog meer werkelijkheid geworden. Als gastspreker zal hij die uitspraak komen toelichten tijdens de EPLAN Efficiency Days.

Ook verbinding binnen teams, afdelingen of bedrijven is een must. Het is onder meer daarover dat onze slotspreker Ann Wauters het zal hebben. Hoe bouw je in korte tijd een team dat betrokken is, waar er vertrouwen is en waar men kan omgegaan met concurrentie? Hoe kan je elkaar verantwoordelijk houden met als doel resultaten te halen en titels in de wacht te slepen?

Last but not least willen we u in verbinding brengen met ons team. Wat hebben we de afgelopen periode het contact met onze klanten gemist. Daarnaast kunt u ook onze partnerbedrijven ontmoeten. De vele netwerkmomenten in de partner lounge zorgen voor een maximale verbinding tussen alle aanwezigen.

Om u helemaal te ontzorgen, kunt u ook gebruik maken van de gratis busdienst van en naar het evenement. U kunt opstappen in Lummen, Geel, Gent of Kortrijk. Daarnaast is de locatie ook bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kortom, de EPLAN Efficiency Days is hét EPLAN event dat u niet mag missen. Kom langs, doe inspiratie op, leer bij en laat u van uw sokken blazen!

EPLAN Efficiency Days 2021

Dagprogramma

Start

Einde

Programma

8u30

9u00

Ontvangst ‘Partner Lounge’

9u00

9u10

Welkom

9u10

10u00

Keynote Peter Hinssen

10u00

11u00

Rondetafelsessie: Smart customisation & Smart engineering (met Peter Hinssen)

3D: een hype of noodzakelijke stap voor de toekomst? De kracht van 3D voor bordenbouwers, system integrators, machinebouw en maintenance

EPLAN Tips & Tricks: tips van onze specialisten om alle handigheid uit EPLAN te halen

11u00

11u30

Break ‘Partner Lounge’

11u30

12u15

Rondetafelsessie: Smart production & Smart service (met Peter Hinssen)

Wiring: de voordelen en optimalisatie van Het summum van efficientie in bordenbouw - Wiring: de voordelen en optimalisatie van geautomatiseerde draadproductie

Bespaar tijd voor en tijdens engineering: functioneel ontwerp & oplossingen voor geautomatiseerde schemageneratie

12u15

13u15

Lunch ‘Partner Lounge’

13u15

13u45

Keynote Alexander Bürkle 'Optimalisatie door automatisatie'

13u45

14u30

EPLAN ePULSE: ontdek de huidige en toekomstige cloudoplossingen van EPLAN

De mogelijkheden van BIM en EPLAN

Een efficiënt proces: de sleutel tot succes

Keynote Spiromatic

14u30

15u00

Break ‘Partner Lounge’

15u00

15u45

EPLAN Platform 2022 & abonnementsmodel

15u45

16u45

Keynote Ann Wauters

16u45

17u00

Closing

17u00

19u00

Netwerkreceptie ‘Partner Lounge’

Wat is de inhoud van de sessies?


Peter Hinssen zal het hebben over het 'Never Normal', de voortdurend veranderende bedrijfsomgeving, met Seismische Schokken (technologisch, biologisch, ecologisch, zelfs geopolitiek) die Systemische Verschuivingen veroorzaken. Elk van deze verschuivingen biedt kansen, en bedrijven moeten meer dan ooit de 'Day After Tomorrow' in de gaten houden om deze kansen te grijpen. Het beste recept voor het 'Never Normal' is het VACINE-model: een combinatie van Velocity, Agility, Creativity, Innovation, Networking en een appetijt voor Experimentation.

Tijdens de EPLAN Efficiency Days zal Peter Hinssen het ‘Never Normal’ uitgebreid toelichten. Absoluut een sessie die u niet mag missen.

Peter Hinssen - EPLAN Efficiency Days 2021 (1)

Daarnaast zal Peter Hinssen ook deelnemen aan de Ronde Tafelgesprekken, die als breakoutsessie zijn opgenomen in de EPLAN Efficiency Days.

Peter Hinssen - EPLAN Efficiency Days 2021 (2)

 

Tijdens de rondetafelsessies schuiven verschillende experts bij elkaar aan tafel. Zij bespreken er wat een slimme procesaanpak nu precies inhoudt. Welke mogelijkheden biedt de digitalisatie ons vandaag? Hoe optimaliseer ik mijn processen, gaande van de offertefase, over de engineering en productie tot en met de indienststelling van een machine of installatie? We bespreken hoe een geïntegreerde manier van werken de oplossing biedt om tegemoet te komen aan de uitdagingen van vandaag, morgen én overmorgen. Tegelijk gaan we dieper in op het belang van data.

We organiseren 4 paneldiscussies. Twee discussies voor de pauze en twee na de pauze. Het panel bestaat uit verschillende experts uit het vakgebied. Afhankelijk van de inhoud van de paneldiscussie zal de samenstelling wijzigen.

Emiel Govaerts, Product Engineer EPLAN Software & Services & Sam Coppens, Product Engineer EPLAN Software & Services

We geven een antwoord op de problemen waarmee u als EPLAN-gebruiker kampt. Dat doen we op een minder alledaagse manier: tijdens deze interactieve sessie geven we u de touwtjes in handen. U bepaalt namelijk welke Tips & Tricks we zullen bespreken. Een niet te missen kans om uw EPLAN-vraagstukken uit de wereld te helpen.

3D: een hype of noodzakelijke stap voor de toekomst? De kracht van 3D voor bordenbouwers, system integrators, machinebouw en maintenance

Robin Vandersyppe, Consultant EPLAN Software & Services & Igor Stevens, Area Sales Manager

Is 3D-ontwerp enkel voor bordenbouwers? Uiteraard niet. We horen ook dikwijls bij onze klanten dat 3D-ontwerp te hoog gegrepen of te moeilijk zou zijn. In deze sessie leggen we u uit waarom dat niet het geval is en waarom 3D-ontwerp van toepassing is voor zowel bordenbouwers, system integrators, machinebouwers als voor een maintenance-omgeving.

Daarnaast leggen we uit waar u op moet letten en wat de beste manier is om 3D in te zetten binnen uw afdeling of organisatie. We laten zien welke informatie u uit de software kunt halen en hoe u dit in iedere fase van het bedrijfsproces (gaande van ontwerp tot onderhoud) kunt inzetten. Tot slot laten we zien hoe uw klanten of partners efficiënt informatie uit uw 3D-ontwerp kunnen halen.

Het summum van efficientie in bordenbouw - Wiring: de voordelen en optimalisatie van geautomatiseerde draadproductie

Robin Vandersyppe, Consultant EPLAN Software & Services & Igor Stevens, Area Sales Manager

De bedrading neemt veruit de meeste tijd in beslag tijdens de productie van een elektrisch schakelbord. Het spreekt voor zich dat u in deze fase veel kosten kunt besparen. In deze sessie laten we zien hoe software en machines ons hierbij kunnen helpen. Hoe kan ik deze fase digitaliseren en automatiseren? Welke inspanningen moet ik hiervoor leveren? Brengt dit veel verandering met zich mee? En wat is het rendement ervan? Kunnen machines en software ons hier mee helpen? En wat zal ons dit opleveren? We leggen u uitgebreid uit hoe u deze fase optimaal kunt inrichten en leggen de verschillen uit tussen een manuele (mens) vs geautomatiseerde (machine/software) aanpak.

Bespaar tijd voor en tijdens engineering: functioneel ontwerp & oplossingen voor geautomatiseerde schemageneratie

Dieter Van Lierde, Consultant EPLAN Software & Services

Roel van Roy, Business Improvement | Strategic Account Manager EPLAN Software & Services

Hoe stap ik over op geautomatiseerde schemageneratie? In deze sessie laten we zien hoe u dit stapsgewijs kunt aanpakken. Daarbij beginnen we met het belang van een goede standaardisatie. We laten zien hoe een correct artikelbeheer hand in hand gaat met macro’s. Daarbij is een cruciale rol weggelegd voor het EPLAN Data Portal.


Als volgende stap leggen we uit hoe u met macroprojecten kunt werken en wat het belang is van functioneel te ontwerpen. Zo maakt u geautomatiseerde schemageneratie mogelijk. Aan de hand van onze oplossing EPLAN eBUILD laten we zien hoe u dat doet.

Fabian Camek en Christian Bischoff

Het Duitse bedrijf Alexander Bürkle maakte onlangs de switch van een elektrogroothandel naar een dienstverlener die klanten in de bouwtechnologie op een slimme manier ondersteunt. Daarbij begeleiden ze hun klanten naar een digitale toekomst. Alexander Bürkle heeft een volledig portfolio ontwikkeld van "smart industry"-diensten, zoals robotica, augmented automation én elektrische engineering. Daarbij speelden nagenoeg alle producten uit het EPLAN Platform een rol.

Het bedrijf – met meer dan 800 werknemers op 22 locaties in Duitsland – wordt wereldwijd gezien als een schoolvoorbeeld op het gebied van Industry 4.0. In deze sessie komen ze uitleggen waarom dat zo is.

Deze sessie wordt in het Engels gegeven

EPLAN ePULSE: ontdek de huidige en toekomstige cloudoplossingen van EPLAN

Marijn Roels, Solution Owner Cloud Solutions

EPLAN ePULSE verbindt data, projecten, disciplines en engineers wereldwijd in een veilige cloud-gebaseerde omgeving. ePULSE breidt het EPLAN Platform uit met perfect op maat gemaakte clouddiensten. EPLAN-technologie zorgt ervoor dat uw bedrijf concurrerend en toekomstbestendig blijft tijdens de digitale transformatie. In deze sessie leggen we uit welke nieuwigheden EPLAN ePULSE bevat en hoe u deze direct kunt inzetten in uw organisatie. U zult merken: met de cloudoplossingen van EPLAN ePULSE haalt uit het maximale uit EPLAN.

Danny Van de Perre, Consultant EPLAN Software & Services & Igor Stevens, Area Sales Manager

BIM en EPLAN: het klinkt misschien als een ietwat vreemde combinatie, maar toch is er steeds meer een nauw verband tussen EPLAN en de BIM-werkmethode. In deze sessie leggen we uit hoe u ervoor zorgt dat u gebouwautomatisering efficiënt kunt aanpakken door gebruik te maken van BIM en EPLAN. Wat is daar allemaal voor nodig? En wat is de relatie tussen BIM en de elektrotechniek?

Spiromatic is internationaal marktleider in pre food processing installaties. Het bedrijf ontwikkelt gepersonaliseerde en duurzame totaaloplossingen voor automatische opslag, transport-, weeg- en doseer- en mixsystemen voor vaste en vloeibare grondstoffen in de voedingsindustrie.

De afgelopen maanden voerde Spiromatic een grondige digitale transformatie door. Het bedrijf deed daarbij beroep op de kennis en de producten van EPLAN. Er werd gezorgd voor een grondige standaardisatie, een integratie met het bestaande Windchill-systeem en een implementatie van 3D-software en geautomatiseerde schemageneratie. In deze sessie legt Spiromatic uit hoe ze samen met EPLAN deze transformatie uitvoerde en wat de eerste resultaten zijn.

John Dupont, Product Engineer EPLAN Software & Services

Roel van Roy, Business Improvement | Strategic Account Manager EPLAN Software & Services

Wat zijn de belangrijkste nieuwigheden van het nieuwe EPLAN Platform 2022? We stellen ze u graag voor tijdens de EPLAN Efficiency Days 2021. Het EPLAN Platform 2022 is zo ontwikkeld om u zowel grafisch als functioneel te inspireren! Het bevat een volledig vernieuwde gebruikersinterface met onder meer een donkere modus, een aangepaste ribbon en een backstage view. U ontdekt deze en andere functies tijdens deze sessie.

Daarnaast stellen we nog een toekomstgerichte innovatie voor: vanaf augustus 2021 bieden wij nieuwe licenties uitsluitend aan in abonnementsmodel, wat voor u onder meer een aanzienlijke toename van de flexibiliteit betekent. In deze sessie vertellen we wat dit precies inhoudt.

Ann Wauters is kapitein van de Belgium Cats, de nationale vrouwenploeg basketbal. Ann heeft een uitgebreid palmares en werd vijfmaal uitgeroepen tot beste basketbalster in Europa. Ze deelt haar unieke ervaring als topsporter en getuigt over wat écht telt bij teamsport. Een doorleefd verhaal met persoonlijke ervaringen en geïllustreerd aan de hand van pakkende beelden.

Ann Wauters weet als geen ander wat het betekent om in team te werken. Ze behaalde heel wat successen met haar teams, maar verloor ook heel wat finales. Elk seizoen was het herbeginnen met nieuwe teammates van verschillende achtergronden om samen een hecht team te vormen; om op dezelfde golflengte te zitten met de coaching staff, in landen met andere culturen, gewoontes en talen. Hoe bouw je in korte tijd een team dat betrokken is, waar er vertrouwen is en waar men kan omgegaan met concurrentie? Hoe kan je elkaar verantwoordelijk houden met als doel resultaten te halen en titels in de wacht te slepen? En dat in een uiterst competitieve wereld vol ego’s, waar je het gezamenlijke doel heel gemakkelijk uit het oog kan verliezen. 

Gastsprekers

Ontdek de verschillende sprekers op de EPLAN Efficiency Days


Keynote speaker

Peter Hinssen

Keynote speaker

Ann Wauters

Keynote speaker Spiromatic

Ludo Dejaeghere

Alexander Bürkle GmbH

Fabian Camek

Alexander Bürkle GmbH

Christian Bischoff

Solution Owner Cloud Solutions EPLAN GmbH

Marijn Roels

Product Engineer EPLAN Software & Services

John Dupont

Product Engineer EPLAN Software & Services

Sam Coppens

Area Sales Manager EPLAN Software & Services

Igor Stevens

Consultant EPLAN Software & Services

Robin Vandersyppe

Consultant EPLAN Software & Services

Danny van de Perre

Consultant EPLAN Software & Services

Dieter Van Lierde

Business Improvement | Strategic Account Manager EPLAN Software & Services

Roel van Roy

Managing Director EPLAN Software & Services

Robby Doumen

Product Engineer EPLAN Software & Services

Emiel Govaerts

Partner Lounge

Hieronder vindt u de partnerbedrijven die zullen deelnemen aan de Partner Lounge


CadCabel AG

Rittal

Phoenix Contact

Cebeo

Festo

ABB

Pilz

Locatie & bereikbaarheid

Congrescentrum Lamot, Mechelen


De EPLAN Efficiency Days 2021 vinden plaats in congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Een prachtige, historische locatie in het hart van de stad, die dankzij haar centrale ligging goed bereikbaar is. Daarnaast is de locatie ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Adres:

Congres- en erfgoedcentrum Lamot
Van Beethovenstraat 8-10
2800 Mechelen

Bereikbaarheid

Met de wagen:

Een overzicht van parkings in de buurt vindt u hier.

Met het openbaar vervoer:

Het congrescentrum is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. U kunt de trein nemen tot aan Mechelen station. Daarna kunt u overstappen op buslijn 1, die iedere 10 minuten vertrekt vanaf het busstation (perron 9). Na 5 minuten stapt u uit aan de halte ‘Mechelen Korenmarkt’. Vervolgens stapt u naar de Guldenstraat, waarna u aan de parking Q-park links de Van Beethovenstraat indraait. De ingang van het congrescentrum bevindt zich na 100 meter aan de rechterkant.

U kunt ook te voet van het station naar het congrescentrum wandelen. U doet hier ongeveer een kwartier over (1,2 kilometer).

Busdienst

Net zoals tijdens de voorgaande edities legt EPLAN vanuit enkele locaties in Vlaanderen een busdienst in naar de EPLAN Efficiency Days. Deze brengt u zorgeloos naar het evenement en vertrekt een uurtje na afloop weer richting de opstapplaatsen. U kunt deze nemen op een van de volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk (carpoolparking Kortrijk-Oost, Roggelaan 5, 8500 Kortrijk)
 • Gent (carpoolparking Gent-Merelbeke, Guldensporenlaan 13, Merelbeke)
 • Geel (carpoolparking Geel-West in Westerlo, Bell-Telephonelaan 2, 2260 Westerlo)
 • Leuven (carpoolparking Kessel-Lo, afrit 20 E314, Vuntcomplex, 3010 Kessel-Lo)
 • Lummen (carpoolparking Lummen, afrit 26 E314, 6 Septemberstraat, 3560 Lummen)

Covid safe ticket


De veiligheid van onze deelnemers, partners en collega’s tijdens de EPLAN Efficiency Days is onze grootste prioriteit. Daarom zullen we op de EPLAN Efficiency Days werken met het Covid safe ticket. Dat wil zeggen dat u het Covid safe ticket op uw smartphone moet voorzien waarbij u moet voldoen aan een van de onderstaande regels om toegang te krijgen tot het evenement.
voor vaccinatiecertificaten:

 • volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden
 • voor herstelcertificaten: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden
 • voor testcertificaten: negatieve PCR-test (NAAT-test) met staalafname maximum 48 uur geleden of negatieve RAT-test (snelle antigenentest) met staalafname maximum 24 uur geleden
  In het geval van een testcertificaat is het certificaat geldig tot het einde van de kalenderdag waarop het certificaat vervalt.

Wat brengt u mee naar de Efficiency Days?

 • Identiteitskaart
 • COVID-certificaat via de CovidSafeBE-app of MijnGezondheid

Waar vindt u uw Covid safe ticket?

 • Via de CovidSafeBe-app (vergeet u niet te registreren binnen de app en daar de certificaten op te halen, het volstaat dus niet om simpelweg de app te downloaden);
 • Op www.mijngezondheid.belgie.be kunt u het certificaat ook downloaden en afdrukken;
 • De QR-code (op de app of op de afgedrukte papieren versie) wordt aan de inkom gescand.

Hoe kunt u de controle aan de ingang zo vlot mogelijk laten verlopen?

 • Zet de helderheid van uw telefoon op 100%
 • Houd de QR-code van uw Covid safe ticket klaar (via de app of de afgedrukte versie) samen met uw identiteitsbewijs

Welke maatregelen gelden op de Efficiency Days na geldige binnenkomst?

 • Mondmaskers hoeven niet meer gedragen te worden
 • Afstand hoeft niet meer bewaard te worden
 • U mag met meer dan 8 personen aan een tafel staan
 • U hoeft niet te zitten om te eten of te drinken
Alle cateringmedewerkers zullen uit voorzorg wel nog een mondmasker dragen.

 • Wat mag u die dag verwachten?
 • Programma
 • Inhoud sessies
 • Sprekers
 • Partner Lounge
 • Locatie en bereikbaarheid
 • Covid safe ticket
 • Schrijf u hier in

Schrijf u hier in


Vul het onderstaande formulier in om u in te schrijven voor de EPLAN Efficiency Days 2021. U ontvangt een email in uw mailbox van zodra uw inschrijving is afgerond.

Tijdens het evenement zullen er foto's en video-opnames gemaakt worden. Indien u aan dit evenement deelneemt, geeft u automatisch de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar u op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.