Sold out.jpg

Kom naar de EPLAN Efficiency Days 2018
Dinsdag 16 oktober 2018 - Den Berg, Londerzeel

Update 12/09/2018: het evenement is volzet. Het maximale aantal van 250 inschrijvingen is bereikt. U kunt zich wel nog inschrijven voor de wachtlijst. Wij contacteren u van zodra er een plekje vrijkomt. Na afloop van het evenement plaatsen we eveneens de opnames van de breakout sessies op deze pagina. 

___________________________________________________________

Het moet allemaal nog sneller en nog beter. Meer dan ooit wordt van u gevraagd om efficiënter te werken. Vier jaar na het succes van de eerste editie organiseert EPLAN Software & Services op dinsdag 16 oktober 2018 een nieuwe editie van de EPLAN Efficiency Days. Een inspiratiedag die enkel en alleen in het teken staat van uw efficiëntie. En dit op een bruisende locatie waar u niets te kort komt.

Naast een centraal programma, kunt u kiezen uit een zestal verschillende sessies. De topics hiervoor stelde EPLAN samen met haar klanten samen. U kunt zo uw eigen programma op maat samenstellen, passend bij uw behoeftes.

Onze verschillende EPLAN-specialisten staan een hele dag klaar om al uw vragen te beantwoorden. Parallel organiseren we een minibeurs op het evenement, waar u onder meer kennis kunt maken of bijpraten met de verschillende specialisten onze partners.

Uiteraard leggen we u in de pauzes helemaal in de watten met lekker eten en drinken. Hiervoor werken we samen met topcateraar Silverspoon.

Om u helemaal te ontzorgen, kunt u ook gebruik maken van de gratis busdienst van en naar het evenement. U kunt opstappen in Lummen, Geel, Leuven, Gent of Kortrijk.

Alles staat in het teken van efficiëntie: de voordrachten door leidende figuren uit de industrie; de break-outsessies rond door u gekozen thema’s in combinatie met de productsessies van EPLAN. Allemaal met één doel: uw werk versnellen en uw ontwerptijd verminderen.

Deelname is kosteloos voor klanten met een geldig Software Service contract.

Afsluiten doen we met niemand minder dan Jacques Vermeire! Ontdekt hij als boy-scout dat hij mensen kan doen lachen, vandaag inspireert hij ondernemers, in een herkenbaar en geanimeerd betoog. Eén energieke levensles in ondernemen met falen en opstaan.

Ontdek hieronder het volledige programma. Schrijf u in via het formulier aan de rechterzijde!

Het evenement is volzet. Schrijf u hier in voor de wachtlijst!

Programma

Ontdek hier het programma van de EPLAN Efficiency Days 2018

Het programma van de EPLAN Efficiency Days hebben we niet zelf bepaald. Het zijn onze klanten die ons hierbij geholpen hebben. Tegen welke problemen lopen zij dikwijls aan? Wat willen zij nog leren? Wat zijn hun uitdagingen voor de toekomst? Op basis van de antwoorden op deze vragen hebben we een zo evenwichtig mogelijke agenda samengesteld.

Naast een centraal gedeelte, bestaat het programma uit verschillende break-out sessies. U kunt daarbij kiezen welke break-out sessies u volgt. Zo stelt u zelf een evenwichtig programma op maat samen.

Wat mag u die dag verwachten?

Start

Einde

Programma

8u45

9u15

Ontvangst

9u15

9u45

Intro - EPLAN 'Efficient Engineering'

9u45

10u30

Minder grind, meer Big Rocks - de mindset van echte effectiviteit (Erik Roger – Franklin Covey)

10u30

11u00

Break 'Partner Lounge'

11u00

12u00

De bordenbouwer anno 2020

Normen en standaarden binnen de engineering: hoe pak ik dit efficiënt aan?

Hoe EPLAN uw bedrijfsprocessen optimaliseert en versnelt

12u00

13u00

Lunch

13u00

14u00

Waarom een goed doordacht voorontwerp u een pak tijd bespaart …

Tips & Tricks voor (en door) de EPLAN-gebruiker

Stap voor stap naar een volledige automatisatie van mijn elektrische schema’s

14u00

14u45

EPLAN Platform 2.8

14u45

15u15

Break 'Partner Lounge'

15u15

16u30

Keynote speaker Jacques Vermeire 'Ondernemen met falen en opstaan'

16u30

17u00

Closing

17u00

19u00

Networking 'Partner Lounge' met foods & drinks

EPLAN Platform 2.8

Welke centrale topics schotelen we u voor?

EPLAN Platform 2.8 (14u00 - 14u45)

Marijn Roels, Consultant/Product Marketing Management EPLAN Software & Services

In deze sessie stellen we de nieuwe functies en features van het EPLAN Platform 2.8 aan u voor. Sneller en makkelijker engineeren: dat is de belangrijkste troef van het nieuwe EPLAN Platform 2.8. Dankzij de overzichtelijkere structuur en snellere toegang zorgt het EPLAN Platform 2.8 ervoor dat uw gebruiksgemak toeneemt.

Zo is er een nieuwe grafische gebruikersinterface en makkelijke vervolgmenu’s die voor een beter overzicht zorgen. Ook de macrofunctie is uitgebreid: zo zorgt de nieuwe weergave van macro’s in uw projecten ervoor dat ontwerpers een projectvenster of symboolmacro’s makkelijker en sneller kunnen herkennen. Ook EPLAN Electric P8 heeft een hele resem interessante verbeteringen gekregen. Zo zijn er uitbreidingen voor busgegevens die uw projecten kunnen verrijken met belangrijke informatie. Dit verhoogt de waarde van uw EPLAN project voor alle verdere stappen binnen het engineeringproces. Denk maar aan datauitwisseling bij de ontwikkeling van PLC-software.

Tijdens deze sessie stellen we ook EPLAN Cogineer Advanced voor. In EPLAN Cogineer Advanced is het meervoudig invoeren van typicals tijdens de configuratie voortaan mogelijk. De twee werkgebieden binnen EPLAN Cogineer Advanced, Designer en Project Builder, hebben ieder een aparte licentie. Daarnaast bevat EPLAN Cogineer Advanced een XML-interface. Een nieuwe Formule Assistent zal er voortaan voor zorgen dat logische voorwaarden en formules – oftewel de gehele samenhang van gegevens voor een functie of functionele groep – nog eenvoudiger en vooral ook zonder fouten kan worden ingevoerd.

Ook nieuw in het EPLAN Platform 2.8: Store, Share, View. De naam doet het al vermoeden: EPLAN projecten kunnen voortaan opgeslagen worden in de cloud (Store) en zijn beschikbaar voor alle projectdeelnemers (Share) die het project op ieder ogenblik kunnen raadplegen (View). Er is hiervoor geen installatie nodig. Simpelweg inloggen volstaat om het project te raadplegen, commentaar achter te laten via de redlining functie of de projectstatus aan te passen.

Het is slechts een greep uit de nieuwigheden van het EPLAN Platform. Op de Efficiency Days stellen we nog meer interessante verbeteringen aan u voor.

Gastsprekers

Ontdek welke gastsprekers het programma aanvullen

Minder grind, meer Big Rocks - de mindset van echte effectiviteit (9u45 -10u30)
Erik Roger, Franklin Covey

U kent het wel. Iedere dag opnieuw wordt u bedolven onder allerlei input en afleiding. Het effect op ons brein is nefast. Het voortdurende gevecht met de waan van de dag behoedt ons om efficiënt te blijven werken. In deze inspiratiesessie legt Erik Roger uit waarop u moet focussen om meer uit uw dag te halen. Hoe zorgt u ervoor dat u het maximum haalt uit uw geïnvesteerde tijd en energie? U leert hoe u anders naar de dingen kijkt en hoe u ruimte creëert voor wat echt belangrijk is.

Ondernemen met falen en opstaan (15u15 - 16u30)
Jacques Vermeire

Al lachend zegt de zot de waarheid. “Ik ben opgegroeid in een sociale wijk in Bonheiden, ik woon nu in een asociale wijk in Keerbergen.” Even groot als de komiek Jacques Vermeire is de ondernemer Jacques Vermeire. Altijd lessen getrokken, keer op keer sterker geworden.

Als jongeman werd hij nog geweigerd aan alle conservatoria, jaren later is hij een TV-persoonlijkheid die een contract van 1 miljard in de wacht sleept. Hij is al méér dan 30 jaar een A-BV, die alom geprezen wordt om zijn loyauteit, maar hij moet zelf in de krant zijn ontslag vernemen. Weze het dat de komiek uitgerekend op dat moment klaar staat om in eigen beheer weer àlle grote zalen te veroveren.
Ups & downs, het is het leven van een topartiest die van meet af aan denkt in termen van investering, goesting, en holding.

Ontdekt hij als boy-scout dat hij mensen kan doen lachen, vandaag inspireert hij ondernemers, in een herkenbaar en geanimeerd betoog. Eén energieke levensles in ondernemen met falen en opstaan.

Break-out sessies

Simultane sessies. Kies zelf welke sessie u bijwoont.

Voormiddagsessies (11u00 - 12u00)

De bordenbouwer anno 2020
Robin Vandersyppe, Product Engineer EPLAN Software & Services

Het is quasi onmogelijk om de bordenbouw van vroeger en nu met elkaar te vergelijken. De ontwerp-, engineerings- en productieafdeling zijn tegenwoordig nog meer met elkaar verbonden. Dat zorgt ervoor dat data doorheen de hele product life-cycle digitaal beschikbaar moet zijn. Denk maar aan productiedocumenten, draadlijsten of draadnummering.

In deze sessie lichten we deze evolutie toe. We laten daarbij zien met welke technische mogelijkheden u uw processen en uw ontwerptijd diepgaand kunt optimaliseren. Op die manier bent u in staat om naast uw doorlooptijden ook uw engineerings- en productiekosten te verminderen. We demonstreren daarbij de verschillende EPLAN-oplossingen.

 

Normen en standaarden binnen de engineering: hoe pak ik dit efficiënt aan?
Marijn Roels, Consultant/Product Marketing Management EPLAN Software & Services

U kent het wel: uw klant of toeleverancier levert schema’s aan die niet volgens uw standaard zijn opgebouwd. Het kan ook gebeuren uw klanten vereisen om met hun databases of instellingen te werken. Een goed gestandaardiseerde documentatie is daarom een absolute must voor ieder bedrijf. Of u nu met klanten of toeleveranciers werkt. Het is de basis voor hergebruik van data of projecten. Daarnaast opent een goede standaardisatie deuren tot meer automatisatie … en bijgevolg een reductie van uw ontwerptijd.

Toch blijft standaardisatie in deze drukke tijden een uitdaging. In deze sessie licht EPLAN toe hoe u dit efficiënt kunt aanpakken. We geven concrete tips over een goede opbouw van een standaard binnen uw organisatie, in combinatie met de normen IEC 61355 en IEC 81346.

 

Hoe EPLAN uw bedrijfsprocessen optimaliseert en versnelt
Jean-Philippe Van der Bracht, Consultant/Project Engineer EPLAN Software & Services

Engineering verandert. Traditionele werkmethodes staan flink onder druk. Het belang om een korterere time-to-market te realiseren is van levensbelang. Daarom evolueren steeds meer bedrijven van ‘engineering to order’ naar ‘configure to order’.

In deze sessie laten we u zien hoe u deze kortere time-to-market realiseert. We focussen ons daarbij op een grondige optimalisatie van uw workflow over alle bedrijfsprocessen heen: startende vanaf de conceptfase en de basic engineering, richting de detail engineering tot de uiteindelijke productie. Als laatste stap laten we zien hoe u uw processen ook in de maintenance kunt optimaliseren.

 

Namiddagsessies (13u00 - 14u00):

Waarom een goed doordacht voorontwerp u een pak tijd bespaart …
Marijn Roels, Consultant/Product Marketing Management EPLAN Software & Services

Engineeringsopdrachten worden er niet simpeler op. Tijd is alsmaar schaarser en de kwaliteitseisen nemen meer en meer toe. Daarom is het belangrijk om projectvoorbereiding in de beginfase een stuk uitgebreider aan te pakken. Dat gaat van het verzamelen van uniforme projectinformatie tot modularisatie of standaardisatie.

In deze sessie leggen we uit hoe u uw ontwerptijd in de detail engineering of productiefase kunt verminderen door de insteek van een project te verschuiven naar de pre-engineering. We laten zien hoe u in deze fase structuren, modules en standaards kunt bepalen. We tonen eveneens hoe u in deze fase de P&ID ontwerpt.

Uw voordeel? Doordat er in de pre-engineering al zoveel informatie in het project zit, is er minder tijd nodig voor de detailengineering. Zo wint u niet alleen tijd, maar vermindert u ook de kans op fouten, waardoor de kwaliteit van uw werk alleen maar toeneemt.

 

Tips & Tricks voor (en door) de EPLAN-gebruiker
John Dupont, Product Engineer EPLAN Software & Services

We geven een antwoord op de problemen waarmee u als EPLAN-gebruiker kampt. Dat doen we op een minder alledaagse manier: tijdens deze interactieve sessie geven we u de touwtjes in handen. U bepaalt namelijk welke Tips & Tricks we zullen bespreken. Een niet te missen kans om uw EPLAN-vraagstukken uit de wereld te helpen.

 

Stap voor stap naar een volledige automatisatie van mijn elektrische schema’s
Robin Vandersyppe, Product Engineer EPLAN Software & Services

Het automatiseren van mijn EPLAN schema’s, is dat high level? Natuurlijk niet. U hoeft echt niet alle ins en outs van het EPLAN Platform te kennen. Alles valt of staat met een goede aanpak van uw engineering: een eerste stap zet u met een correct gebruik van EPLAN macro’s. Daarna kunt u een volgende stap zetten naar geautomatiseerd tekenbeheer.

In deze sessie leggen we u uit hoe u deze stappen zet. We geven u concrete tips om uw engineeringsmethode te versnellen. Daarnaast laten we de verschillende automatiseringsmogelijkheden zien binnen EPLAN. Het resultaat: de tijd die u aan een project spendeert vermindert zienderogen.

Locatie, foods & drinks

Een toplocatie én catering van het allerhoogste niveau. Lees hier meer.

De locatie
Den Berg Londerzeel

Een nagelnieuwe evenementenlocatie. De eventhal van Den Berg in Londerzeel is gelegen langs de A12, tussen Brussel en Antwerpen. Den Berg organiseert het allemaal met eigen catering, de laatste audio- en videotechnologie en een gi-gan-ti-sche parking naast de deur.

Het adres:
Bergkapelstraat 98
1840 Londerzeel
België

 

Foods & drinks
Elke detail telt. Met Silverspoon kruipt een cateraar van het allerhoogste niveau achter het fornuis tijdens de EPLAN Efficiency Days. Op het menu: een doordacht fooddesign, kraakverse producten, unieke gerechten.

’s Ochtends verwelkomen we u graag met een mini-ontbijt en versie koffie. Tijdens de middag bieden we u een walking lunch aan met heerlijke pasta’s, quiches, salades, broodjes, enkele warme gerechten en desserts.

Na afloop van het event is er ruimte voor netwerking. En uiteraard blijft u dan ook niet met een lege maag achter. Op onze netwerkreceptie krijgt u verschillende gastronomische hapjes voorgeschoteld. Daarbij klinken we graag op een inspirerende kennisdag.

Partner lounge

Ontdek hier onze partnerbedrijven die u kunt ontmoeten op de mini-beurs

Let’s get together! Op de EPLAN Efficiency Days komt u niet alleen EPLAN tegen. Ontmoet op de mini-beurs onze partners. U hebt tijdens de pauzes ruim de tijd om te ontdekken welke nieuwigheden zij presenteren in de partner lounge, terwijl u geniet van foods & drinks.

Logo_RITTAL_4c_CS2

Logo Ad Ultima Group

phoenix-contact

ABB

plm expert

cadcabel

Festo

Danfoss