Processes

Indumation 2019: Het proces in één oogopslag

Uitwisseling van digitale data

Engineering beleeft een ware revolutie. Cloud computing, the Internet of Things en data-integratie hebben een enorme impact op industriële productiesystemen. Om disruptie te voorkomen, is een efficiënte uitwisseling van digitale data tussen de verschillende engineeringfases nodig. Dit zorgt voor een kwantumsprong in de digital value chain.

 

EPLAN-visualHD

Nog te vaak op papier

In de conceptfase van een traditioneel engineeringsproces werken de klant en de salesafdeling het project nog vaak uit op papier. Het project komt zo in de designfase terecht, waar de elektrische, mechanische en software-afdeling dikwijls langs mekaar door werken. Het project lijdt hieronder.

Ook de overdracht van design naar manufacturing verloopt meestal op papier, wat opnieuw tot fouten en tijdverlies leidt.  Hetzelfde geldt voor de informatieoverdracht naar maintenance: de zoektocht naar de juiste documentatie zorgt dikwijls voor een lange downtime van een machine of installatie.

 

Download meer informatie

Wie efficiënt wil werken, moet geïntegreerd denken. Van Smart Customisation tot en met Smart Service. Benieuwd hoe EPLAN u kan helpen naar een digitale transformatie? Download dan de brochure hieronder die wij presenteerden tijdens Indumation 2019.